İSTANBUL / PENDİK - Artukbey İlkokulu

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuz adını Selçuklu Komutanlarından almıştır.Artukbey Selçuklu Emirlerinden Eksük Bey'in oğludur.Kendisi 1071 Malazgirt Savaşına katılmış,daha sonra uzun yıllar Melikşah'ın hizmetinde bulunmuş bir komutandır.

Okulumuz İstanbul İli Pendik İlçesi Yayalar Mahallesi'nde 1998-1999 öğretim yılında 591 öğrenci ile 15 öğretmen ve 1 müdür vekili ile eğitim öğretime başlamıştır.2023-2024 Eğitim Öğretim yılı itibariyle Okul Müdürü Serhat YENER yönetiminde  3 müdür yardımcısı 46 kadrolu öğretmen,5 ücretli yardımcı hizmetli bulunmaktadır.Okulun mülkiyeti İl Özel İdaresine aittir.Ana sınıfı,özel eğitim sınıfı,30 derslik mevcuttur. 5486 metrekarelik arsaya sahip olup yerleşim alanı 874 metrekaredir.Diğer alanlar ise depo,ağaçlandırma alanı,güvenlik kulübesi,oyun alanları,açık hava sahnesi ve kantin olarak kullanılmaktadır.

1993 yılına kadar 5 sınıflı ilkokul statüsünde olan okulumuz ülkemizde 8 yıllık eğitimin zorunlu olmasıyla birlikte İlköğretim Okulu'na dönüşerek Artukbey  İlköğretim Okulu adını almış daha sonra 2012 yılında 4+4+4 sistemine geçilmesinden dolayı aynı binada iki okulun eğitim öğretim faaliyetlerini yürütmesinden dolayı Artukbey İlkokulu ve Artukbey Ortaokulu adlarını almıştır. Son olarak okulumuz normal öğretim yapan Artukbey İlkokulu'na dönüştürülmüştür.

Yayın: 08.12.2014 - Güncelleme: 22.02.2024 14:57 - Görüntülenme: 3612

Etiketler :